Care sunt tipurile de marfa care se transporta in Romania

Articol din 04 Martie 2023 / 0 păreri / 590 vizualizări

Transportul rutier in Romania reprezinta una din cele mai importante ramuri ale economiei noastre, o parte semnificativa a productie localele si din import se realizeaza pe drumurile,soselele si autostrazile tari.


Chiar daca drumurile si conditiile nu sunt dintre cele mai bune, transportul marfurilor se realizeaza in cele mai sigure conditii.


Care sunt tipurile de marfa care se transporta cel mai mult in Romania cu avantajele si dezavantajele lor:


Transporturile de cereale,alimente,legume, fructe, produsele transportate sunt foarte importante pentru consumul zilnic al oamenilor cat si produse necesare animalelor, se transporta cu precadere: porumb, grau, cafea, lapte, zahar,faina, fasole, ulei, soia, orz, ovaz, etc.


Aceste tipuri de transport se realizeaza in fiecare zi, indiferent de sezon sau anotimp, nu exista nici un fel de restrictie in transportul lor.


Transporturile frigorifice si congelate, produsele transportate trebuie pastrate la o temperatura corespunzatoare pentru a nu se deteriora in timpul cursei de transport.Se transporta cu masini care sunt special dotate pentru a realiza in conditii optime aceste tipuri de produse.


Marfurile vrac sunt deasemenea transportate foarte des, acest timp de marfa nu este ambalat vin in saci, cutii , pungi, aici vorbim de produs ca cerele, fier, nisip, pietris,pamant vegetal.


Alt timp de transport vrac sunt cisternele cu apa sau cele care transporta lapte.


Transporturile de animale vii care necesita o atentie foarte sporita din partea soferului pentru ca trasportul sa ajunga la destinatie fara nici un fel de problema. Acest tip de transport se supune unor reguli speciale care trebuie respectate, altele decat marfurile transportate de care am vorbit mai sus.


Se transporta cu precadere: porci, vaci, capre, oi, pui, gaini, etc.


Transportul de marfa periculoasa care poate prezenta un anumit risc pentru ceilalti soferi din trafic sau locuitori unei zone, aici vorbim despre combustibil(motorina, benzina, cherosen) transportul de butelii gpl, pacura sau materiale radioactive.


Aceste tipuri de transporturi care prezinta un risc pentru oameni sau mediul incunjurator trebuie sa se faca cu autovehicule speciale si echipate corespunzator pentru a evita riscurile de accidente de orice tip si a pune viata in pericol celor din imprejurul vehicului de transport


Transportul de incarcaturi mari cum pot fi macaralele, vagoane, tractoare, combine agricole, generatoare, rezervoare mari de apa sau combustibil. Unele dintre aceste tipuri de transport cunoscute si sub denumirea de agabaritice de greutati si dimensiuni mari care necesita un tip special de vehicul care sa le transporte.


Au nevoie si de autorizatii speciale de transport si chiar masini antepremergatoare sau politie si care se realizeaza doar in cursul nopti intre orele 22.00-06.00.


Transportul de marfuri si produse diverse, ca:  materiale de contructie, mobila, lemn, feronerie si altele.


Daca ai nevoie de oricare din tipurile de transport enumerate mai sus poti apela cu incredere la noi.


Realizam orice tip de transport de la transporturi de cereale, marfa vrac pana la transportul de utilaje mai mari sau mai mici.


Suna la 0763.770.431 si cere o cotatie de pret pentru ce vrei sa transporti si venim catre tine cu cea mai buna oferta de pret.Nu exita a ne contacta!Păreri despre Care sunt tipurile de marfa care se transporta in Romania - Comentarii

0 păreri

 
Nu sunt comentarii la această ştire. Fi primul care comentează!

Spune-ţi părerea despre Care sunt tipurile de marfa care se transporta in Romania

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Accesează contul tău sau înregistrează-te!

Autentificare cu Facebook

Autentificare pe CinemaBox
Închide
Ai cont pe Facebook?Conectează-te cu CinemaBox acum!Autentificare cu Facebook